ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δελτίο Τύπου – 2013

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού, σε συνεργασία με το “Aegialis Hotel & Spa” στην Αιγιάλη, διοργανώνουν και φέτος την 11η Διεθνή Συνάντηση Πολιτισμού & Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2013, για τον Τύπο & τα Μ.Μ.Ε. από 8 έως 13 Μαΐου 2013.

 

Θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι: «ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

Επί μέρους θέματα:

  • SUSTCULT – Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • WalktheBlue Initiative: τα παλιά μονοπάτια και Slow Food
  • H αναδάσωση της Αμοργού
  • Η UNESCO στο δρόμο για τη Χοζοβιώτισσας
  • Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού
  • 4ο Φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών μικρού μήκους στην Αμοργό.

 

Προσκεκλημένοι είναι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, παραγωγοί και τηλεοπτικά συνεργεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της πολιτείας, της εκκλησίας, των πρεσβειών και καλλιτέχνες από διάφορους χώρους.

Η διεθνής συνάντηση πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις παραδοσιακής & κλασσικής μουσικής, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής και παραδοσιακών εργόχειρων, γαστρονομικές παρουσιάσεις, και ξεναγήσεις σε όλο το νησί.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————-

ΠΕΜΠΤΗ 09/05

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, που διεξάγεται στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2013. Οι προβολή ταινιών ξεκίνησε στην Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού στο Βρούτσι με τη συμμετοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αθηνών PSAROKOKALO. ΄ Οι Σύνεδροι ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ελληνιστικού Πύργου της Αγ. Τριάδας στην Αρκασίνη από τον αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Γαβαλά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στην Παναγία την Επανοχωριανή, όπου βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πασίγνωστα αμοργιανά βότανα και να ακολουθήσουν τη λιτανεία των εικόνων. Ακολούθησε επίσκεψη σε αποστακτήριο αιθέριων ελαίων από αμοργιανά βότανα, σε παραδοσιακό αμοργιανό σπίτι και στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Καφές και γλυκό προσφέρθηκε στους Συνέδρους από το ζαχαροπλαστείο «το Τρατάρισμα».

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05

Για την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου το πρόγραμμα περιείχε επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, στο Μουσείο της Μονής, περιήγηση στη Χώρα της Αμοργού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Ακολούθησε καφές και φαγητό προσφορά του πολυχώρου «Γιασεμί» και της ταβέρνας « η Θέα». Οι ταινίες της ημέρας ήταν πολύ αξιόλογες και οι Σύνεδροι τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/05

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή συνέδρων από όλο τον κόσμο, οι εργασίες της 11ης συνάντησης για το περιβάλλον και τον πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην Αιγιάλη της Αμοργού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων και τον Τουριστικό Οργανισμό Aegialis Hotel & Spa. Η φετεινή συνάντηση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της HATTA και του Δήμου Αμοργού.
TOP