13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού 4-9 Νοεμβρίου 2022

Μαθητικές ταινίες : «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία»

Αντί τα νέα παιδιά να ανεβάζουν μόνο στα media τα βιντεάκια τους, γιατί να μην καλλιεργούν το ταλέντο τους, να εκφράζονται και να δημιουργούν , έχοντας την δυνατότητα οι δημιουργίες αυτές να λάβουν μέρος σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ;

Η απλή αυτή ιδέα προέκυψε από την επαφή με τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Αμοργού, όταν συμμετείχαν στο «Home» project του Φεστιβάλ, απαντώντας στις 2 απλές ερωτήσεις ,Τι είναι «σπίτι» για σένα; Που είναι το δικό σου «σπίτι»;  με μία πρόταση,ή με μία φωτογραφία, ή με ένα βίντεο. Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους συμμετέχοντας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ξεχωριστή κατηγορία που θα φιλοξενήσει τις Μαθητικές ταινίες : «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία». Στο σάιτ μας ,αφού βρουν την κατηγορία  School film entry ,συμπληρώνουν την φόρμα που ανοίγει , και στέλνουν το φιλμάκι τους στην μορφή που επιθυμούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Αμοργού έγινε ένα  εισαγωγικό σεμινάριο που αφορούσε  τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία οπτικά και όχι μόνο. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η εικόνα παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην επικοινωνία , στην πληροφορία , στην γνώση, διαμορφώνει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οι αυριανοί δημιουργοί, ή απλά ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα μπορούν να εκφράζονται.

4-9 Νοεμβρίου 2022 στην Αμοργό  13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού στο Aegialis Hotel and Spa

με διαγωνιζόμενες ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο τις μαθητικές ταινίες «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία» την Ακαδημία Κινηματογράφου και το  Συνέδριο για τον Πολιτισμό ΥΠΕΡΙΑ.

TOP