Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού

Μαθητικές ταινίες : «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία»
(Student Films)

Αντί τα νέα παιδιά να ανεβάζουν μόνο στα media τα βιντεάκια τους, γιατί να μην καλλιεργούν το ταλέντο τους, να εκφράζονται και να δημιουργούν , έχοντας την δυνατότητα οι δημιουργίες αυτές να λάβουν μέρος σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ;

Η απλή αυτή ιδέα προέκυψε από την επαφή με τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Αμοργού. Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους συμμετέχοντας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ξεχωριστή κατηγορία που θα φιλοξενεί τις Μαθητικές ταινίες : «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία». Στο σάιτ μας ,αφού βρουν την κατηγορία  School film entry ,συμπληρώνουν την φόρμα που ανοίγει , και στέλνουν το φιλμάκι τους στην μορφή που επιθυμούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Αμοργού έγινε ένα  εισαγωγικό σεμινάριο που αφορούσε  τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία οπτικά και όχι μόνο. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Η εικόνα παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην επικοινωνία , στην πληροφορία , στην γνώση, διαμορφώνει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οι αυριανοί δημιουργοί, ή απλά ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα μπορούν να εκφράζονται.

TOP