ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους – Η πρόκληση του Τουρισμού στην Κοινωνική Οικονομία

Poster-Site

Το Φεστιβάλ

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση διοργανωμένη από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa.  Με καθημερινές προβολές, το φεστιβάλ διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2010 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων-Αιγιάλης με την ευκαιρία του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών. Οι τουριστικές ταινίες αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά θέματα και να προβληθεί ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της κάθε περιοχής.

Φέτος, το Φεστιβάλ έχει ειδικό αφιέρωμα στην πρόκληση του τουρισμού για την κοινωνική οικονομία, εξερευνώντας τις ευκαιρίες αλλά και τους κινδύνους της τουριστικής ανάπτυξης στην οικονομία των μικρότερων κυρίως κοινωνιών.

Το αφιέρωμα αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Το Φεστιβάλ στοχεύει:

  • Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εγχώριου (πιο συγκεκριμένα στην Αμοργό και τις Κυκλάδες) και ξένου τουρισμού.
  • Να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών στον τουρισμό έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Να ενημερώσει σχετικά με τις διαστάσεις της τουριστικής ανάπτυξης και να προωθήσει τις ευκαιρίες που αυτή προβάλλει στην κοινωνική οικονομία
  • Να ενθαρρύνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και να αναπτύξει πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

—————————————————————————————————————-

Χορηγοί & συνεργάτες

Culturalassociation     dhmos amorgou          υπουργειο πολιτισμού     espa     EOT

     αιγαι     images (1)     aegialis3     plaisio

Layout 1     LOGO KATHIMERINI TELIKO(2)     not-exactly-sponsor     tourmag

Σε συνεργασία με:

Περγαλίδι Cafe-Bar -Ιαματα – Tρατάρισμα café –  Ταβέρνα “Σαντουράκι” -Ταβέρνα “Μαρουσώ” – Εστιατόριο “Το λιμάνι της κυρα Κατίνας” –
Ταβέρνα “Μύθος” – Ταβέρνα Πανόραμα – Εστιατόριο “Nissi”

TOP