ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ? ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΑΣ

Ιστορία

ΥΠΕΡΙΑ – Ένα από τα αρχαία ονόματα της Αμοργού.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1993. Στόχος και σκοπός του είναι να προωθήσει και να αναβαθμίσει τη θέση των γυναικών στην κοινωνία, να διαδώσει τον Πολιτισμό και την Παράδοση καθώς και να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την προθυμία για επίλυση κάθε προβλήματος της κοινότητας.

Η ιδέα της διοργάνωσης του πρώτου Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ το 2003, προέκυψε όταν μέλη του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Θολαρίων Αμοργού συμμετείχαν σε τουριστική έκθεση στη Σκανδιναβία όπου συνειδητοποίησαν την έλλειψη σωστής πληροφόρησης σχετικά με τους επερχόμενους, τότε, Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004).

Το Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θολαρίων, υπό την προεδρία της κυρίας Ειρήνης Γιαννακοπούλου, αποφάσισε τότε να προσκαλέσει δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο καθώς και ένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με αυτό τον τρόπο, θα λάμβανε έγκυρη πληροφόρηση ενώ θα προβάλλονταν και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, ότι η διεθνής αυτή συνάντηση θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για απονομή τιμής στον γάλλο παραγωγό, Luc Besson, ο οποίος έκανε την Αμοργό παγκοσμίως γνωστή προσφέροντας πολλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, με την επιτυχημένη ταινία του «Το Απέραντο Γαλάζιο», μέρος της οποίας γυρίστηκε στο νησί.

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, η συνάντηση καθιερώθηκε ως ετήσια εκδήλωση που θα προσέλκυε τον διεθνή Τύπο με κύριο στόχο την προώθηση της Αμοργού, τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών σχετικών με την ανάπτυξη εναλλακτικού/βιώσιμου τουρισμού.

TOP