ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Πρόσκληση συμμετοχής – ΥΠΕΡΙΑ 2014

Το YΠΕΡΙΑ 2014 θα πραγματοποιηθεί απο 10 μέχρι 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
στην Αιγιάλη της Αμοργού.

 

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων – Αμοργού, και το Aegialis Hotel & Spa (www.amorgos-aegialis.com), διοργανώνουν για 12η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και κουλτούρας της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

Tο Συνέδριο θα έχει ως κεντρικό θέμα «ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» με επιμέρους θέματα:

ΥΠΕΡΙΑ 2014 - Πρόσκληση συμμετοχής

ΥΠΕΡΙΑ 2014 – Πρόσκληση συμμετοχής

  • Αποκέντρωση, κατοίκηση μικρών νησιών
  • Επαφή με τη φύση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον
  • Ανάπτυξη γεωργίας και κτηνοτροφίας
  • Επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες και αρετές, τα έθιμα, τη θρησκεία και τη μουσική
  • Κοινωνική συνοχή, σύσφιξη των ανθρωπινών σχέσεων

Αντικείμενο συζήτησης, επίσης, θα αποτελέσει το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του ΥΠΕΡΙΑ 2014, θα πραγματοποιηθεί το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού με θέμα «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Ευελπιστούμε ότι όλοι εσείς, διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, παραγωγοί κ.λπ. που θα βρεθείτε ως προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα συμβάλετε μέσω άρθρων σας σε εφημερίδες ή περιοδικά, ταινιών ή ντοκιμαντέρ στην προώθηση της Αμοργού και των θεμάτων που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Η γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Αγγλική.
Τα έξοδα διαμονής διατροφής και ξεναγήσεων στην Αμοργό καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.amorgosfilmfestival.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22850 73393 και e-mail [email protected]

 

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Γιαννακοπούλου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

TOP