ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δελτιό Τύπου – 2012

4Ο ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΗ – ΑΜΟΡΓΟΣ 27-30/04/2012

 

“Η Κυκλαδίτισσα στο πέρασμα των αιώνων”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αιγιάλη Αμοργού στις 28 και 29 Απριλίου 2012 με θέμα: «Ο Πολιτισμός στις Κυκλάδες και η Συμβολή της Κυκλαδίτισσας δια μέσου των αιώνων». Η διοργάνωση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού. Χορηγός του συνεδρίου ήταν το ξενοδοχείο Aegialis Hôtel & Spa, στην Αιγιάλη. Οι κυρίες ξεναγήθηκαν στις Μονές Χοζοβιώτισσας & Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη, στους Αγίους Ανάργυρους, στα εκκλησιαστικά μουσεία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» στην Χώρα, στην «Εκκλησιαστική Συλλογή» στα Θολάρια, στα χωριά της Αμοργού, στα βότανά της, στην γαστρονομία της και στην παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τα νησιά των Κυκλάδων και ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα συλλόγων γυναικών από οκτώ Κυκλαδονήσια:

 • Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού (διοργανωτής)
 • Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου
 • Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»
 • Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»
 • Σύλλογος Γυναικών Άνδρου
 • Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου
 • Σύλλογος Γυναικών Κέας «Η Μελίτη»
 • Σύλλογος Γυναικών και Οικογενειών Ναυτικών Σύρου
 • Σύλλογος Γυναικών Τήνου
 • Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου «Ανωμερίτισσες»
 • Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου
 • Tιμητική συμμετοχή ως παράδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας: Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου «Το Καστρί»

Ο θεσμός του Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών ξεκίνησε το 2006 από τη Νάουσα της Πάρου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου, συνεχίστηκε το 2009 επίσης στη Νάουσα Πάρου, το 2010 στη Μύκονο και το 2012 στην Αιγιάλη Αμοργού.

 

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του προσχεδίου καταστατικού για την ίδρυση Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί στο 3ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο το 2010. Ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή και προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με αρμοδιότητα να δρομολογήσει και να συντονίσει τις διαδικασίες ίδρυσης της Ομοσπονδίας. Ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ορίστηκαν οι:

1) Άννα Λοΐζου – Σύλλογος Γυναικών Ανωμερίτισσες Μυκόνου
2) Στέλλα Φυρογένη – Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»
3) Ανθούλα Θεοδωράκου – Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου
4) Μαρία Κορρέ – Σύλλογος Γυναικών Άνδρου
5) Φλώρα Ρούτση – Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»
6) Ρούσσου Μελίνα – Σύλλογος Γυναικών Ναυτικών Σύρου
Έργο της επιτροπής είναι:

Α) Η προετοιμασία προσχεδίου καταστατικού της υπό σύσταση Ομοσπονδίας και αποστολή στους συμμετέχοντες συλλόγους προς επεξεργασία και έγκριση.

Β) Η προσπάθεια προσέγγισης και άλλων γυναικείων συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες.

Γ) Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας έως τον Οκτώβριο του 2012 ώστε να προχωρήσει προς έγκριση από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους και να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.

Από το Γραφείο Τύπου του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Για την άψογη διοργάνωση του 4ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών, που έγινε στην Αμοργό στις 28 και 29 Απριλίου 2012 οι συμμετέχοντες σύλλογοι ευχαριστούν θερμά τον διοργανωτή Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού και ιδιαιτέρως την άξια πρόεδρο κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου για τη ζεστή και απλόχερη φιλοξενία της .

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου; Σύλλογος Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα»; Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»; Σύλλογος Γυναικών Άνδρου; Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου; Σύλλογος Γυναικών Κέας «Η Μελίτη»; Σύλλογος Γυναικών και Οικογενειών Ναυτικών Σύρου; Σύλλογος Γυναικών Τήνου; Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου «Ανωμερίτισσες»; Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου; Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου «Το Καστρί»

TOP