ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Βιβιάννα Μεταλληνού – Ελλάδα

“Πολιτιστικές δομές στην περιφέρεια: Ο δρόμος για την βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ Αγροτικής Ζωής Ορεινής Ρεθύμνης ΚΟΥΡΗΤΙΑ ΟΔΟΣ

 
vivianna Metallinou

Αρχιτέκτων, Κριτικός Αρχιτεκτονικής, Ιστορικός Περιβάλλοντος

Απόφοιτος με Άριστα της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ το 1979, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στο ΜΙΤ, USA, στην «Ιστορία Θεωρία και Κριτική της Αρχιτεκτονικής» και στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό» από το 1980 έως και το 1985. Μεταπτυχιακή Υπότροφος του ΙΚΥ, δίδαξε στο Γ΄ και Ε΄ έτος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ την περίοδο 86-88. Από το 1989 έως και το 91 διηύθυνε το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΥΛΗ & ΚΤΙΡΙΟ, ενώ το 1992 ίδρυσε το Πολιτιστικό Κέντρο – Σχολή Καλών Τεχνών AURA ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το οποίο και διηύθυνε έως και το 1996. Με διακρίσεις σε Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς: Σκοπευτήριο Καισαριανής, Μπαρουτάδικο Αιγάλεω, Θερμαλισμός στην Ικαρία, υλοποίησε το 1995 με το Καλειδοσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Διεθνές Συμπόσιο Ευρώπη: Μύθοι Θρύλοι και Παραμύθια- Μια προσέγγιση μέσα από τα Κόμικς, το 2006-09 με το INTERREG III Ελλάδα-Κύπρος στο Μέτρο Διαχείρισης και Ανάδειξης Πολιτιστικών Πόρων την Πρόταση ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΟΥΡΗΤΙΑ ΟΔΟΣ και με το INTERREG IIICADS το πρόγραμμα Δημιουργία Περιβαλλοντικού Σταθμού Πρεσπών & Ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων στις Πρέσπες. Στη νέα περίοδο του INTERREG IV διευθύνει την νέα πρόταση εμπέδωσης, προώθησης και κατοχύρωσης των δράσεων του ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΥ- εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη ζώνη επιρροής του, σε Κρήτη – Κύπρο. Τίτλος προγράμματος Θάλασσες Πολιτισμού.

Mέλος της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Έργου του ΤΕΕ/ΤΚΜ / 2000-2006, των ΕΠΑΕ Θεσσαλονίκης/2006-2010, της Επιτροπής Εξετάσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ επαγγέλματος αρχιτεκτόνων, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού από το 2005 και του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης από το 1999 μέχρι 2010. Μέλος της επιτροπής κριτών της EUROPA NOSTRA -2003, του ελληνικού τμήματος του ICOMOS/2004, της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης 2005-2007.
Mέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ ΠΕΕΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής 11ου Συνεδρίου του ΣΑΔΑΣ.
Μέσα από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο METROPOLIS ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ η ενασχόληση είναι κύρια με Ειδικές Μελέτες σε Δημόσια Έργα που αφορούν Αστικές Παρεμβάσεις σε μεγάλη κλίμακα στην πόλη και Ιστορικούς Οικισμούς με Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματα για τη Φυσιογνωμία των Οικισμών καθώς και με Ιστορικά Κτήρια σε ζητήματα Αναβάθμισης και Επανάχρησής τους.

TOP