ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Giorgio Martino – Ιταλία

“MediterraNew: Βιώσιμα μοντέλα που υποστηρίζουν τη μεσογειακή κληρονομιά”

GiorgioMartino

Αρχιτέκτονας, Ιδρυτής της MediterraNew και Καθηγητής στο Interior & Event Design Σχεδιασμό, στο Istituto Europeo di Design στο Μιλάνο.

Γεννήθηκε στη Γένοβα το 1960. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και κάτοχος Διπλώματος Σχεδιασμού Σκαφών από τη Σχολή ISAD του Μιλάνου. Ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατεύθυνση εργασίας, τις οικολογικές και βιώσιμες μορφές ενέργειας, τον βιομηχανικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό φωτιστικών, την οργάνωση εκδηλώσεων, τη σκηνογραφία, τις εκθέσεις και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ως επικεφαλής εργασιών αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, έχει σχεδιάσει, συντονίσει και διευθύνει έργα σχετικά με κτίρια κατοικίας, εμπορικά, βιομηχανικά και ιστορικά κτίρια. Έχει μεγάλη εμπειρία σε ερευνητικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο (ιδιαίτερα στην Αφρική και την Ασία). Κάποια από τα ταξίδια και τις έρευνές του έγιναν σε εμπόλεμες ζώνες (Αρμενία/Αζερμπαϊτζάν 1990 – Βορειοδυτική Συνοριακή Επαρχία Πακιστάν 1998) ή σε χώρες που βρίσκονταν σε οικονομική ύφεση (Τανζανία 1986 – Γεωργία 1998). Το 2005 και το 2006 κατοχύρωσε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας με την υπογραφή του. Το 2012 συμμετείχε ενεργά στο σχέδιο ένταξης της Μονής της Παναγίας Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στην 18η λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από το 2005 είναι καθηγητής Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και Σχεδιασμού Εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Μιλάνου.
Θέμα της ομιλίας του:

“MediterraNew: ανάπτυξη σχεδίων για την επικοινωνία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου στην περιοχή της Μεσογείου”
Diapositiva 1    >>>> Κατεβάστε την ομιλία

TOP