ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών μικρού μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση, με καθημερινές προβολές, η οποία διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων. Κάθε χρόνο βραβεύει τις καλύτερες επιλογές ταινιών, ντοκιμαντέρ και δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών. Οι τουριστικές ταινίες αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά θέματα και να προβληθεί ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της κάθε περιοχής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους δημιουργήθηκε το 2010 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων-Αιγιάλης με την ευκαιρία του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού, ΥΠΕΡΙΑ.

Το Φεστιβάλ στοχεύει:

  • Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εγχώριου (πιο συγκεκριμένα στην Αμοργό και τις Κυκλάδες) και ξένου τουρισμού.
  • Να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών στον τουρισμό έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.  
  • Να ενθαρρύνει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και να αναπτύξει πνεύμα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Πρόσκληση Συμμετοχής για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού 2018 είναι ανοιχτή και προσκαλούνται οι δημιουργοί ταινιών από όλον τον κόσμο να υποβάλουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και πειραματικά έργα.
Προθεσμία υποβολής :  15 Αυγούστου 2018 .

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2018 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

————————————————————————————————————————-

Προτού δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους Κανόνες & Κανονισμούς. Αφού την κατεβάσετε και τη συμπληρώσετε, παρακαλούμε αποστείλετε τη Φόρμα Συμμετοχής σε μορφή.pdf μαζί με το προς υποβολή υλικό. Ο τίτλος της ταινίας και το όνομα του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς παντού.

Για τυχόν ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή στο 22850 73393.

————————————————————————————————————————————————————————————————

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Ως μέρος του ΥΠΕΡΙΑ 2015, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους θα πραγματοποιήθει από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2015 στην Αιγιάλη της Αμοργού.

TOP