ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Πρόγραμμα – 2015

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του Υπερία 2015. Σημειώνουμε πως πιθανόν να προκύψουν αλλαγές.

Οι συμμετέχοντες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θαλασσοθεραπείας και Ομορφιάς «Λάλον Ύδωρ Spa» (σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο). Στους συμμετέχοντες προσφέρεται ειδική έκπτωση 15% στις θεραπείες προσώπου και σώματος.

 

decor

 

 

17.30 Αναχώρηση από το λιμάνι του Περαιά με το Blue Star Ferry. Άφιξη στην Αμοργό, στο λιμάνι της Αιγιάλης, στις 01:30 πμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ποτό καλωσορίσματος και σνακ.

08.00-09.30 Πρωινό.
09.30 Καλωσόρισμα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και ξενάγηση στο Λάλον Ύδωρ Σπα.
10:00 Αναχώρηση για το χωριό της Λαγκάδας. Περίπατος στην εκκλησία της Επανοχωριανής και επιστροφήτο απο το μονοπάτι "Δρυ", πάνω από το φαράγγι του Αρακλού στη Λαγκάδα.
11.30 Επίσκεψη στο αποστακτήριο αιθερίων ελαίων της Αμοργού του Βαγγέλη Βασσάλου.
12.00 Διάλειμμα για καφέ στο Περγαλίδι.
12.30 Περίπατος στο χωριό της Λαγκάδας και επίσκεψη στο κατάστημα "Ιάματα" με βότανα, έλαια αρωματοθεραπείας και σαπούνια από την Αμοργό.
13.00 Αναχώρηση για το χωριό Θολάρια. Επίσκεψη στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων και το Βυζαντινό Μουσείο. Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων.
13.45 Γεύμα στο εστιατόριο Λακκί στη παραλία της Αιγιάλης.
16.00 Αναχώρηση για το Aegialis Hotel & Spa.
17.30 Καφές.
18.00 Επίσημη έναρξη του 13ου Συνεδρίου Υπέρια με χαιρετισμούς από το Δήμο Αμοργού, εκρόσωπο του ΕΟΤ και της κας Ειρήνης Γιαννακοπούλου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θολαρίων Αμοργού.
1. «Δίκτυο Πεζοπορίας Αμοργού: τα οφέλη της πιο οικονομικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού» από τον κ. Σωτήριο Δήμο, Ιδρυτικό στέλεχος της Συνεταιριστικής Επιχείρισης Μονοπάτια της Ελλάδας.
2. Έναρξη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους από το μέλος της κριτικής επιτροπής κ. John Driedonks (Ολλανδία) - Λέκτορα στη δημοσιογραφία πολυμέσων, Σχολή Δημοσιογραφίας, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ουτρέχτης.
20.00 Προβολή ταινιών στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Aegialis Hotel & Spa.
21.00 Δείπνο καλωσορίσματος στο εστιατόριο Ambrosia Gallery Restaurant.

08.00-09.15 Πρωινό.
09.30 Αναχώρηση για την Κάτω Μεριά.
10.15 Άφιξη στο χωριό Βρούτση. Περίπατος από το Βρούτση στον ελληνιστικό πύργο της Αγίας Τριάδας. Ξενάγηση στον αρχαίο πύργο της Αγίας Τριάδας, το καλύτερα διατηρημένο παρατηρητήριο των Κυκλάδων από την Ελληνιστική περίοδο.
12.15 Επίσκεψη στο νέο και το παλιό σιδηρουργείο της Αρκεσίνης.
13.00 Γεύμα στο εστιατόριο Μαρουσώ στην Αρκεσίνη.
14.45 Αναχώρηση και επίσκεψη στη βυζαντινή βασιλική του Σταυρού, με τις εντυπωσιακές αψίδες.

16.00 Επίσκεψη στο βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Βαλσαμίτη, μετόχι της Χοζοβιώτισσας, χτισμένου πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου υδρομαντείου, αφιερωμένου στο θεό Απόλλωνα. Καφές.
16.45 Αναχώρηση για το Aegialis Hotel & Spa.
18.00 Προβολή ταινιών στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Aegialis Hotel & Spa.
19.00 Διάλειμμα για καφέ.
19.30 Ομιλίες:

1. «Προσβάσιμος Τουρισμός για Όλους» από τον κ. Ivor Ambrose, Ανεξάρτητο Σύμβουλο σε θέματα έρευνας και διαχείρισης προγραμμάτων για την ανάπτυξη Προσβάσιμου Τουρισμού για Όλους (ENAT).
2. «Περιοχές Natura: Νομοθετικό πλαίσιο και νομολογία» από την κα. Δήμητρα Καββαδά, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Δικαστική Πληρεξούσια του Ελληνικού Δημοσίου.
3. «Αναβαθμίδες για καλλιέργεια: αναπόσπαστο στοιχείο του νησιωτικού τοπίου του Αιγαίου» από την κα. Δρ. Θεοδώρα Πετανίδου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας.
4. «Διαδικασίες ένταξης του μοναστηριού της Χοζοβιώτισσας της Αμοργού στη λίστα των πολιτιστικών μνημείων της UNESCO» από τον κ. Giovanni Perotti, αρχιτέκτονα, και την κα. Ελένη Μεθοδίου , Μέλος στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων της UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών.
21.00 Δείπνο.

08.00-09.15 Πρωινό.
09.30 Αναχώρηση για το βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.
11.30 Αναχώρηση για τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Αμοργού. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Περίπατος μέσα από τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια.
13.00 Αναχώρηση για τα Κατάπολα. Επίσκεψη στην εκκλησία Παναγία Καταπολιανή κάτω από την αρχαία πόλη της Μινώας. Γεύμα στο εστιατόριο Μύθος στα Κατάπολα.

15.30 Αναχώρηση για το Aegialis Hotel & Spa.
18.00 Προβολή ταινιών στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.
19.00 Διάλειμμα για καφέ και εκθέσεις Τέχνης.
20.00 Ομιλίες:
1. «Ιατρικός Τουρισμός: μάρκετινγκ και διεθνείς προοπτικές ανάπτυξης μιας ειδικής μορφής τουρισμού» από την κα. Γεωργία Ζούνη, Καθηγήτρια στο Τουριστικό Μάρκετινγκ Πανεπιστημίου Πειραιώς.
2. «Ίδρυμα Βελανιδιά: Εμπνεόμενοι από το παρελθόν, δημιουργούμε προοπτικές για την προστασία και αναβάθμιση του οικοσυστήματος του νησιού» από τον κ. Lonaïs Jaillais, Ευρωπαϊκό Συνοδό βουνού, Εκπαιδευτή Θαλασσίων Αθλημάτων και Οδηγό Φύσης.
3. Aegean Cuisine.
21.15 Δείπνο στο εστιατόριο Πανόραμα.

08.00-09.15 Πρωινό.
09.30 Αναχώρηση για το χωριό Ποταμός, για εργαστήριο καθαρισμού μονοπατιών στο δρόμο για τον Ασφοντυλίτη.
13.00 Γεύμα με πικνικ στον Ασφοντυλίτη, έναν εγκαταλειμμένο αγροτικό οικισμό.
14.30 Αναχώρηση και επίσκεψη στον πύργο και την εκκλησία στο Ρίχτι, έναν από τους ελληνιστικούς πύργους της Αμοργού.
15.45 Στάση για καφέ στο Maestro all day café-cocktail bar.
16.30 Αναχώρηση για το Aegialis Hotel & Spa.
18.00 Προβολή ταινιών στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους στο Aegialis Hotel & Spa.
19.00 Διάλειμμα για καφέ.
19.30 «Σχεδιασμός για όλους στις τουριστικές υποδομές» από την κα. Κατερίνα Παπαμιχαήλ, Αρχιτέκτονα σε θέματα Καθολικού Σχεδιασμού, προσβασιμότητας του δομημέμου περιβάλλοντος και σε θέματα Προσβάσιμου Τουρισμού για Όλους (ENAT).
Ανακοίνωση των νικητών του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.
Λήξη του Συνεδρίου.
20.30 Δεξίωση με κοκτέιλ και αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο Ambrosia Gallery Restaurant.

04.30 Πρωινό.
05.00 Αναχώρηση για το λιμάνι των Καταπόλων και για Πειραιά με το Blue Star Ferry στις 06:00 πμ.

TOP