ΓΙΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΑ Η ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης – Ελλάδα

“Εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία SUSTCULT για μια βιώσιμη προοπτική”

VasilisLaopodis

CulturePolis NGO – Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ.

O Βασίλειος Λαοπόδης σπούδασε Φυσική στην Αθήνα, Πληροφορική και ΔιοίκησηΕπιχειρήσεων στην Τουλούζη, Γαλλία και το 1974 πήρε το Διδακτορικό του σε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Paul Sabatier, Toulouse. Παντρεμένος με την Τζίνα Παπαστεργίου έχουν δυο παιδιά: την Μαρία Λουίζα, 33, Σύμβουλος Πολιτιστικών/Αρχιτέκτων Ες. Χώρων και Άκη, Επιχειρηματία σε Τουρισμό και Ιntenet, 30.Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα (ΙΒΜ, FIAT, Τράπεζες-ΠΥΡΑΜΙΣ, Εταιρείες Συμβούλων κ.ά), στην Ανωτατη Εκπαίδευση (ΤΕΙ ΑΘήνας, ΑΣΟΕΕ, Παν. Αιγαίου) και τέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες (1988-2006).Έχει συγγράψει 12 βιβλία και μονογραφίες και έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες και κλαδικά έντυπα κυρίως σε θέματα Πληροφορικής, Διοίκησης και Καινοτομίας καθώς και θέματα πολιτισμού. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις, παρουσιάσεις, ενώ έχει συντονίσει/ συμμετάσχει σε πολυάριθμα στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις κ.λπ.
Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελλ. Ετ. Επιστημόνων & Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ), Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΒΜ Ελλάδας, Αντιπρόεδρος στο ΚΗΥΚΥ, Αντιπρόεδρος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS), μέλος IFIPWG9.2 Accountability of Computing, Μέλος Δ.Σ Club Οf Rome/EU-Brussels Chapter και Europe of Cultures Forum, Πρόεδρος Δ.Σ της Ι-skills A.E και διαφόρων ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό..
Το 2006 ίδρυσε το τις ΜΚΟ InnoPolis και CulturePolis στην Κέρκυρα και έκτοτε είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του CulturePolis, συντονίζοντας έργα και πρωτοβουλίες σε θέματα πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας στην Ελλάδα, νοτι-ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.

 

Θέμα της ομιλίας του:

“Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία SUSTCULT για μια βιώσιμη προοπτική”

 

PowerPoint Presentation    >>>> Κατεβάστε την ομιλία

TOP